Q wat?

Qtz spreek je op zijn Engels uit als ‘kjoeties’.

 

Be your beautiful self

Qtz is het juwelenlabel van Nele Serlet. Wat krijg je als de liefde voor grafisch ontwerp de zin ontmoet om iets met de handen te maken?
Dan krijg je energie die leidt tot creatie. Zo ontstond een gestileerde, maar ook warme collectie van unieke juweeltjes.
Stuk voor stuk zijn de sieraden geïnspireerd op de overtuiging dat schoonheid vele vormen aanneemt en dat elke vorm van schoonheid zijn eigen accent verdient. De naam ‘juweel’ komt van het Latijn en verwijst naar ‘spel’: elk sieraad speelt in op de draagster en hoe ze zich voelt. In de collectie vind je dus strakke design, maar ook romantische ontwerpen, ingetogen en uitbundige kleuren, solitaire steentjes en kralentrosjes.

Samen zijn ze ‘cute’ en zetten ze jouw schoonheid in het licht.

Be your beautiful self, be Qtz.

Vragen?

Het antwoord op de meeste vragen vind je hier.

  • Kies het juweel dat bij je past en klik op ‘Toevoegen aan winkelwagen’.
  • Bij afrekenen krijg je een overzicht van je bestelling en de totale kosten.
  • Vul nauwkeurig je contactgegevens en afleveradres in.
  • Kies je betaalmethode en bevestig dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden.
  • Klik daarna op ‘bestelling plaatsen’ of ‘doorgaan naar PayPal’, afhankelijk van de betaalmethode die je koos.

Na een bestelling ontvang je een bevestiging met je besteloverzicht, de totale kosten en de eventuele betaalinstructies per e-mail.
Mocht je binnen de 2 werkdagen geen e-mail hebben ontvangen, neem dan contact op met ons via mail.

Betaling kan voorlopig enkel via overschrijving of via PayPal/Visa/Mastercard. Je bestelling wordt pas verwerkt wanneer het bedrag op onze rekening staat. Gelieve daarom het totaalbedrag van de bestelling binnen de 5 dagen over te schrijven op:

IBAN rekeningnummer BE12 6528 3795 4992 (BIC: HBKABE22).

Noteer bij vermelding het bestelnummer dat je via e-mail ontvangen hebt.

We doen ons best om de website zo up-to-date mogelijk te houden. Het kan echter voorkomen dat er een product niet meer leverbaar is. In dit geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Verzending binnen België: € 3,25

Verzending binnen Europa: € 5,50 (Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Groothertogdom Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk)

Verzending van een cadeaubon is gratis.

De juwelen worden pas gemaakt nadat ze zijn besteld. We proberen uw bestelling steeds zo snel mogelijk (binnen de 2-3 dagen) te maken en te verzenden.

Alle producten zijn met de meeste zorg gemaakt en verpakt. Mocht er toch iets fout zijn, laat het ons meteen weten via mail@qtz.be.

Wil je om welke reden ook afzien van je aankoop, dan kan je binnen de 14 dagen je aankoop ruilen of retourneren.

Meld je retour aan per mail onder vermelding van je bestelnummer en laat ons weten of het om een ruil of een retour gaat. Vermeld liefst ook de reden van het terugzenden.
Stuur het product ongedragen, onbeschadigd en in de originele verpakking terug naar Qtz, Knesselarestraat 190, B-8730 Oedelem.

Indien het om een ruil gaat bestel je de nieuwe producten in de webshop en vink aan dat je ‘via bankoverschrijving’ betaalt. Vermeld bij de opmerkingen dat het om een ruil gaat. Wij bezorgen je, na ontvangst van het geretourneerde artikel, het eventueel bij te storten of door ons terug te betalen saldo.

Vind je niet direct een ander juweel dat bij jou past en wens je een aankoopbon te ontvangen? Vermeld dit in je aanmeldingsmail of bij het teruggestuurde artikel. Wij sturen je een couponcode toe die onbeperkt geldig is in de webshop.

Wens je het bedrag terugbetaald te krijgen? Je ontvangt binnen de 14 dagen nadat het geretourneerde artikel terug bij ons is, het betaalde bedrag terug op je rekening. Vermeld je rekeningnummer bij de retour. Indien je via Paypal betaald hebt, storten wij het bedrag via Paypal terug.

Indien het om een volledige bestelling gaat, worden ook de verzendkosten terugbetaald. Betreft het echter een gedeeltelijke retour, dan betalen wij enkel het aankoopbedrag van de geretourneerde producten terug.
Opgelet: enkel de verzendkosten van de originele aankoop worden terugbetaald. De verzendkosten van het terugzenden of de ruil zijn voor rekening van de klant.

De juwelen in de Qtz webshop bestaan standaard uit 925 Sterling zilver.

Elk juweel kan op aanvraag ook in brons of goudkleurige messing gemaakt worden. De bronskleurige materialen bestaan uit een metaallegering van brons, koper en zink of koper en tin met een antieke bronskleurige afwerking. De goudkleurige materialen zijn verguld koper of brons of bestaan uit goudkleurige messing.

 

Allergie

Alle Qtz juwelen zijn nikkelvrij. Houd er rekening mee dat de chemie van ieders huid en lichaam anders is, waardoor iedereen verschillend kan reageren op de verschillende metalen.
Voor wie heel erg allergisch is kunnen de (meeste) juwelen op aanvraag ook gemaakt worden in medisch staal.

Alle metalen oxideren. Om dit te vermijden kun je je juwelen best bewaren in een luchtdicht plastiek zakje. Ook een vochtige omgeving (badkamer) versnelt het oxidatieproces aanzienlijk. Tip: bewaar een zakje silicakorrels bij je juwelen (dat zijn die vreemde zakjes die je bij je nieuw paar schoenen krijgt, of in die nieuwe lederen handtas zit).
Sommige edelstenen zijn lichtgevoelig, na verloop van tijd kunnen ze verkleuren door blootstelling aan UV licht. Bewaar daarom je juwelen met edelstenen best op een donkere plaats en zeker niet in het zonlicht.
Vermijd aanraking met cosmetische producten. Ga er niet mee onder de douche of in het zwembad.

Je kan je juwelen best af en toe eens oppoetsen met een zachte doek. De bronzen materialen worden van nature donkerder, een zachte doek heeft hier weinig effect.
Wil je de juwelen een grondige schoonmaakbeurt geven, dan raad ik de volgende milieuvriendelijke methodes aan:

Voor de zilveren juwelen: neem een schaal waarin je zilverpapier met de blinkende kant naar boven legt, voeg een lepel sodakristallen toe, leg de juwelen hierin en voeg warm water toe. De juwelen worden helemaal schoon binnen een paar minuten. Daarna goed afspoelen met lauw water en drogen met de haardroger. De gebruikte edelstenen worden hier niet door beschadigd.

Voor de messing juwelen: om de gouden glans terug te toveren kun je je juwelen even kort inwrijven met gewone ketchup. Daarna goed afspoelen met lauw water en drogen met de haardroger.

Onze Qtz zijn niet alleen geschenken voor jou, je kan er ook iemand anders een plezier mee doen.

We hebben cadeaubonnen van € 20, € 30, € 50 en € 75 die kunnen gebruikt worden in de webshop.

QTZ_cadeaubon-2

Nog vragen?

Contacteer ons en aarzel niet om ze te stellen.